Ако не подходим отговорно към избор на редовен кабинет, подлагаме на

...
Ако не подходим отговорно към избор на редовен кабинет, подлагаме на
Коментари Харесай

Карадайъ: Ако не подходим отговорно към избор на редовен кабинет, подлагаме на риск бъдещето на държавата ни

" Ако не подходим отговорно към избор на постоянен кабинет, подлагаме на риск бъдещето на страната ни. Ние от Движение за права и свободи считаме, че нямаме право на това. Движение за права и свободи постоянно е била виновна пред нацията и страната. Това изисква взаимни отстъпки. Ние желаеме да дадем късмет рецесиите да бъдат решени. Нямаме право на друго държание ", това сподели Мустафа Карадайъ, водач на Движение за права и свободи, от трибуната на Народното събрание, съобщи кореспондент на Sofia24.bg.

" Днес е исторически ден за България. Ние си даваме сметка, че историята не стартира нито от през днешния ден, нито от нас, нито от вас, господа от " Продължаваме промяната ", сподели още Карадайъ.

" Кризата е главната характерност на днешното време - военна, икономическа, липса на оперативни стратегии. Решението е посредством сформиране на постоянен кабинет. Трябват и партийни взаимни отстъпки. Днес можем да изберем постоянно държавно управление, с цел да преодолеем зимата и да преодолеем рецесиите ", добави той.

Това е нелека задача за партиите като цяло. Първият мандат принадлежи на първата политическа мощ, само че ГЕРБ няма задоволително мандати за независимо държавно управление, напомни Карадайъ.

" Затова от първия ден приказваме за трасиране на нов път за нормалност в политиката и разговор. ГЕРБ не предлага партийно-политически кабинет, а дава независимост на елита на страната да предложи сруктура на държавно управление.  ГЕРБ обаче не обезпечи необятна поддръжка. Въпреки това, в името на държавността  би трябвало да  бъдат загърбени партийните ползи ", добави водачът на Движение за права и свободи.

Трябва въз основата на разговор да се създаде партньорство, гарантиращо непоклатимост на ръководството. Най-лесно е Движение за права и свободи да каже " НЕ " на държавното управление на проф. Габровски, само че това значи предварителни избори, които биха възпроизвели сегашната конструкция на Народното събрание ", добави Карадайъ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР